Web Sitenizi Taşıma (cpanel to cpanel)

Web Sitenizi Taşıma (cpanel to cpanel)

cPanel kontrol paneli ile web sitenizi  şu şekilde taşıyabilirsiniz;
– web_adresi.com/cpanel ile cpanel’e giriş yapın

– backups bölümünden  Download a Home Directory Backup  ve  Download a MySQL Database Backup altındaki linklere tıklayarak hem dosyaların hem dblerin yedeğini alın.

– Yedekleri aldıktan sonra taşıyacağınız yeni hosting paneline giriş yapınız.  (reseller için giriş yaparken WHM’yi değil yeni kullanıcı adı ile site_adresi.com/cpanel olarak oturum açın, diğer türlü mysql’a erişemezsiniz)

– backups bölümünden Restore a Home Directory Backup  bölümüne dosya yedeklerini upload edin.

– Restore a MySQL Database bölümüne de mysql yedeklerini upload ediniz.

– Bu upload işlemleri uzun sürebilir, sayfayı değiştirmeden tamamlanmasını bekleyiniz.

– Bu işlemler bittiğinde yine cpanel’den  MySQL Databases  bölümüne giriniz. Upload ettiğiniz db’yi orada göreceksiniz, fakat ismi değişmiş olacaktır. Yeni ismi “hostadi_eskiad_db” şeklinde uzamış olacaktır. Eski db adı “hostadi_dbadi” iken yeni db adı “yenihostadi_hostadi_dbadi” şeklinde olacaktır.

– add new user bölümünden yeni bir kullanıcı oluşturun. Yazacaginiz yeni kullanıcı “hostadi_kullanici” şeklinde oluşturulacaktır. Şifreyi not etmeyi unutmayınç

– Daha sonra Add user to databasebölümünden bu kullanıcı ile db’yi birbirine ilişkilendirin. Listedeki bütün izinleri seçerek tüm db için tüm yetkileri kullanıcıya verin.Bu işlemleri tamamlamışsanız artık yapmanız gereken sadece websitenizin ayar dosyalarına bu yeni database ayarlarını girmeniz olacak.

WordPress için wp-config.php dosyasını açın, DATABASE, USER, PASSWORD bölümdeki yeni db adını, kullanıcı adını ve şifreyi yenileriyle değiştiriniz.  Aynı şeyleri diğer siteler için de yapabilirsiniz. Her scriptin database ayarlarının tutulduğu bir dosyası vardır. Dosya ismi farklı olabilir ama benzer bir php dosyasında tutulmaktadır. Bu dosyalara değişiklikleri uyguladığınız takdirde siteniz sorunsuz çalışacaktır.  Eğer websitenizin alan adını da değiştirmişseniz bu değişikliği database’da PhpMyAdmin kullanarak düzenlemeniz gerekebilir.
  • site taşıma, cpanel site taşıma, cpanel yedek indirme, cpanel yedek oluşturma, cpanel yedek yükleme, site yedeği alma, site yedeği yükleme
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu? 0 Bu dökümanı faydalı bulan kullanıcılar:

İlgili diğer dökümanlar

Linux /tmp dizinini temizleme

Merhaba;Veritabanınızda gereksiz ve saçma hatalarla karşılaşıyorsanız, makinanızda gözle görülür...

Cpanel Litespeed Plugin kurulumu

Litespeed cPanel Plugini kurulumunun ilk adımıdır. İlerleyen zamanlarda kapsamlı olrak litespeed...

cPanel kolay Nginx kurulumu

cPanel üstüne Nginx kurmak bir çok kişi tarafından büyük dert olarak görülür. Bunun için...

cPanel kurulumu

Cpanel kurulumu ssh ile basitçe yapılabilir. Ssh bağlantısı için ben genelde putty kullanıyorum....

php.ini Nerede

Linux sunucularınızda php.ni dosyasını sadece bir komut ile ssh üzerinden sorgulayıp...